четвъртък, 20 август 2015 г.

БЛОГ НА ВЕЛИСЛАВА ИВАНОВА: РЕТРО ГРИМ ОТ ХОЛИВУД


Всички познаваме великолепните певици и актриси от 60-те години на ХХ век, покорили целия свят със своята красота. По това време в пика на своята популярност са Одри Хепбърн, Елизабет Тейлър, Бриджит Бардо, София Лорен, които и сега се считат за еталон за красота. 



Здравейте, скъпи дами, клиентки на RELIGION BOUTIQUE!
Аз съм Велислава Иванова и съм професионален гримьор. 

В моя блок "My Make Up, My Religion" ще споделям с вас най-новите тенденции в макиажа, заедно ще се наслаждаваме на това великолепие - грима. 

Можете да видите част от моята работа в онлайн магазина на RELIGION BOUTIQUE - натиснете ТУК. Ако имате лични въпроси или желаете професионален грим, моля, свържете се с мен на тел. 0878 446922

Очарователният и сладострастен поглед на Мерилин Монро или пък изразителните вежди на Хепбърн и сега са мечта на милиони жени, които искат да бъдат като своите идолки. 

В наши дни изборът на козметика е огромен, така че няма никакъв проблем да бъде прикрит всеки недостатък на лицето. През 60-те години обаче майсторите на макиажа не са разполагали с толкова голям избор от продукти, но въпреки това са успявали да създадат невероятно драматичен грим. 

Ако погледнем специално към звездите в киното, всички те са с грим, изцяло съобразен и с настоящите модни тенденции на make up-a.

Основният фокус е в очите. Издължените очните линии - тънки, широки, дълги, по-къси, по-извити, целят да подчертаят изразителния поглед. Тогава очната линия е била много популярна, дори и в ежедневието.  

Сенките са предимно светли или в пастелни цветове, а тенденцията е била в перленият нюанс. Дебелите мигли, нанесени в няколко слоя, са подчертавали изражението на очите, като са им придавали мистерия и дълбочина. 



Ярките червила са използвали само звездите на сцената и в киното. През 60-те най-модни са били червилата с естествен цвят на устните. 

И в днешно време този грим не е загубил своята актуалнонст. Така, че защо не опитате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар